Lasagne van knolselder
Lasagne van knolselderij met kip en aardappelpuree
|
Ingrediënten:
|
|
Bereiden:
|
-
Pel de tomaten en snijd ze in plakjes.
-
Schil de knolselderij. Snijd de knol met een scherp mes in dunne plakken.
-
Kook de plakken 10 minuten in gezouten water en schep ze uit de pan.
-
Snijd de kip in reepjes. Bedek de bodem van een grote ovenschaal met plakken knolselderij.
-
Bedek ze met de helft van de plakjes tomaat en van de reepjes kip. Kruid met peper, zout en oregano.
-
Leg een tweede laag knolselderij en bedek ook deze met plakjes tomaat, kippenreepjes en kruiden.
-
Dek af met de rest van knolselderij en bestrooi met de geraspte kaas.
-
Zet de lasagne in een voorverwarmde oven van 180°C en laat 30 minuten bakken.
-
Maak ondertussen de puree: schil de aardappelen, snijd ze in stukjes en laat ze 15 minuten koken.
-
Giet ze af, stamp ze fijn met een pureestamper en meng ze met de melk, peper, zout en nootmuskaat.
-
Doe de puree in een ovenschaal en zet ze nog even bij de lasagne in de oven.
2: Ingrediënten:
-
3 eetlepels olijfolie
-
400 ml gekruide tomatensaus (pot)
-
1 knolselderij van ca. 1 kg, in dunne plakken
-
100 gram jonge kaas, geraspt
-
Voorbereiden
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bereiden:
-
Vet een lage ovenschaal royaal in met 1 eetlepel olijfolie.
-
Schenk een dun laagje tomatensaus in de schaal.
-
Leg hierin een derde van de knolselderij, schenk hierover weer tomatensaus en wat olijfolie.
-
Herhaal dit nog twee keer.
-
Dek de schotel af met de geraspte kaas.
-
Bak de knolselderijlasagne in de oven in ca. 20 minuten afgedekt gaar.
-
Laat de schotel daarna in nog ca. 10 minuten onafgedekt mooi bruin worden.
3: Ingrediënten:
-
1 Knolselderij (ca. 900 gram)
-
2 el olie
-
2 uien
-
400 gram rundergehakt
-
2 koffielepels tijm
-
1 blikje tomatenpuree (70 gram)
-
1 zakje bechamelsaus (Grand` italia)
-
0,5 l melk
-
100 gram geraspte kaas.
Het vervangen van de lasagnebladen door dunne schijfjes knolselderij maakt dit een verassend lekkere en gezonde maaltijd.
Voorbereiding:
Bereiden:
-
Kook de knolselderij met ruim water en wat zout in ca. 7 minuten beetgaar.
-
Verhit intussen in een ruime pan de olie en fruit de uien.
-
Voeg het gehakt toe en bak rul.
-
Meng er de tijm en tomatenpuree door en bak alles nog 2 minuten.
-
Voeg zout en peper naar smaak toe.
-
Haal de pan van het vuur en giet de knolselderij plakjes af en laat ze even uitlekken.
-
Bereid de bechamelsaus volgens de gebruiksaanwijzing met de melk.
-
Verdeel de helft van de plakken knolselderij over de bodem van de ovenschaal.
-
Schep er de helft van de bechamelsaus over en herhaal dit vervolgens nog 1 maal.
-
Strooi de kaas als laatste over de schaal en plaats vervolgens de schaal voor 15 à 20 minuten in de oven..
|